Čtvrtek, 14. prosince 2017

Přesný čas UTC/GMT > Londýn (Velká Británie):

Čtvrtek, 14. prosince 2017

Přesný čas UTC/GMT > Londýn (Velká Británie):

V případě zájmu o registrované plnohodnotné verze makro-sešitů MS Excel

Kniha jízd 3.2 a Nabídkový list 1.9 (freeware verze najdete na www.stahuj.cz nebo www.slunecnice.cz nebo www.instaluj.cz)

mě neváhejte kontaktovat v sekci "Kontakt" na www.day-organizer.com.

 

Časová pásma (DST - letní čas)

UTC/GMT-8:00 (DST)
Los Angeles (USA)
UTC/GMT-7:00 (DST)
Denver (USA)
UTC/GMT-6:00 (DST)
Houston (USA)
UTC/GMT-5:00 (DST)
New York (USA)
UTC/GMT (DST)
Londýn (Velká Británie)
UTC/GMT+1:00 (DST)
Praha (Česko)
UTC/GMT+2:00 (DST)
Istanbul (Turecko)
UTC/GMT+3:00
Moskva (Rusko)
UTC/GMT+3:00
Bagdád (Irák)
UTC/GMT+5:30
Nové Dillí (Indie)
UTC/GMT+7:00
Bangkok (Thajsko)
UTC/GMT+8:00
Singapur (Singapur)
UTC/GMT+9:00
Tokio (Japonsko)
UTC/GMT+10:00 (DST)
Sydney (Austrálie)
UTC/GMT+12:00 (DST)
Auckland (Nový Zéland)
 
Přesný čas je řízen dle UTC (Universal Time Coordinated - univerzální koordinovaný čas). Výpočet času dle UTC vychází z atomových hodin a je používán od roku 1955. Výpočet času dle GMT (Greenwich Mean Time - Greenwichský hlavní čas) je odvozen od pohybu Země na její oběžné dráze kolem Slunce a přestal se používat v roce 1972. Čas UTC je konstantní.
 

Plánovací kalendář & organizér software Day Organizer (freeware - zdarma)

www.day-organizer.com
 
 
Copyright © 2005 - 2017 Patrik Tanzer